Ingrediencie
500 gramov hladká múka
25 gramov instantné droždie Dr. Oetker
100 gramov rastlinný tuk Hera
2 kusy vaječný žĺtok 3 lyžičky soľ
2,5-3 dl vlažné mlieko
náplň 200 gramov šunka 1 kus vajce hrubá soľ na ozdobenie
Postup
Droždie rozpustíme v troche mlieka, potom s ostatnými ingredienciami vypracujeme cesto konzistenciou podobné štrúdlovému. Uložíme na teplé miesto a necháme kysnúť. Keď vykysne, vylejeme ho na múkou posypanú dosku a vytiahneme na obdĺžnik s rozmermi 60 × 30 cm. Kratšiu stranu v polovici rozrežeme a vyrezávame trojuholníky. Šunku nakrájame na pláty 5 × 0,5 cm a pokladáme ich pozdĺžne na trojuholníčky. Tesne zrolujeme, položíme na plech pokrytý papierom na pečenie a tvarujeme na rožteky. Povrch potrieme vajíčkom, potom ozdobíme zvyšnou šunkou. Necháme ešte raz vykysnúť. Pred pečením znova potrieme vajíčkom a posypeme hrubou soľou. Pečieme v rúre predhriatej na 210 ° C asi 15-20 minút.