Ingrediencie
cesto
100 gramov rastlinný tuk Hera
1 dl mlieko 1,5 dl voda 30 gramov droždia
2 lyžice med 2 kusy vaječný žĺtok
500 gramov hladká múka soľ
náplň
200 gramov syr
200 gramov tvaroh
200 gramov slanina soľ a korenie
Postup
V hrnci ohrejeme mlieko, rozpustíme v ňom droždie, med, a malé množstvo múky a miešame dohladka. Zmes nechajte na pár minút vychladnúť a odpočinúť. Zmiešajte zostávajúce múku so soľou a pridajte do nej kvások, žĺtky a miešame dohladka. Potom vmiešajte rozpustenú Heru. Nechajte vykysnúť na teplom mieste asi 35 až 40 minút. Vyvaľkajte cesto na 1/2 cm tenký obdĺžnik. Vykrajujte štvorčeky (7 x 7 cm). Prísady na náplň zmiešajte a pokladajte lyžicou na pripravené štvorčeky. Potrite okraje cesta vajcom a zložte do trojuholníka a stlačte okraje. Pomažte opäť vajcom, a posypte sezamovými semienkami. Prepichnite taštičky vidličkou aby mohla unikať para. Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C asi 30-40 minút.