INGREDIENCIE
800 g morčacie mäso
3 PL slnečnicový olej
2 ks bobkový list
6 ks borievka
2 PL paradajkový pretlak
300 ml suché červené víno
700 ml mäsvoý vývar
2 PL pasta tikka masala
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
zelená feferónka na ozdobu
POSTUP
Morčacie mäso opláchneme a osušíme. Nakrájame na kocky a dozlatista opečieme na horúcom slnečnicovom oleji zo všetkých strán. Pridáme soľ, korenie, bobkové listy a borievky. Zamiešame paradajkový pretlak a ešte zľahka opečieme. Zalejeme vínom a vývarom a privedieme do varu. Varíme na miernom ohni za občasného miešania asi 45 minút. Dochutíme zmesou tikka masala, soľou a čiernym korením. Podávame s kolieskami feferónky a basmati ryžou.
Tikka masala je obľúbená britsko-indická koreniaca zmes vytvorená z viacerých ingrediencií. Hlavnou súčasťou je rímska rasca, koriander, klinček, čierne korenie, červená paprika, čili, citrónová kôra a kardamóm.