INGREDIENCIE
KORPUS:
250 g maslové sušienky
125 g roztopené maslo
TVAROHOVÝ KRÉM:
8 plátkov želatína
250 g termizovaný tvaroh
500 g čerstvý syr typu žervé
štipiek citrónová kôra
100 g med
2 PL vanilkový cukor
40 ml pomarančový likér
400 ml smotana na šľahanie
NA OZDOBU:
50 g nasekané pistácie
3 PL med
POSTUP
Na korpus rozdrvíme maslové sušienky nadrobno a zmiešame ich s roztopeným maslom. Mrveničku natlačíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer 26 cm). Korpus rovnomerne roztlačíme na dno formy a dáme stuhnúť do chladničky. Na krém dáme napučať plátky želatíny do studenej vody. Tvaroh zmiešame s čerstvým syrom, medom, vanilkovým cukrom a ostrúhanou citrónovou kôrou. Likér zohrejeme a rozpustíme v ňom vyžmýkanú želatínu. Asi 3 lyžice krému najprv rozmiešame s likérom a potom túto zmes nalejeme do celého krému a premiešame. Smotanu vyšľaháme dotuha, spojíme s krémom a všetko natrieme do tortovej formy na korpus. Povrch uhladíme a koláč dáme najmenej na 4 hodiny do chladničky. Dobre vychladený koláč vyberieme z formy a dáme na podnos, posypeme nasekanými pistáciami a pokvapkáme ešte medom.