INGREDIENCIE
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
250 g mäso z pečeného bôčika
2 strúčiky cesnak
1 ks menšia cibuľa
1 ks kápia
OSTATNÉ SUROVINY:
soľ, horčica, mleté čierne korenie
POSTUP
Cibuľu a cesnak ošúpeme, pričom cibuľu nakrájame na štvrtinky. Kapiu očistíme a zbavíme jadrovníka.
Z pečeného bôčika pooberáme mäso a spolu s cesnakom, kapiou a cibuľou pomelieme na mäsovom mlynčeku, prípadne ho môžeme najemno rozmixovať. V tom prípade budeme musieť pridať aj horčicu. Dochutíme soľou a korením. Ak sme ju nepoužili predtým pri mixovaní, tak nátierku ešte doplníme aj horčicou.
Kto má rád pikantné, môže pridať aj trocha čili pasty, prípadne pomlieť do zmesi jednu menšiu papričku čili.
Nátierka vynikajúco chutí na opečenom chlebíku.