Ingrediencie:
2 polky kapra bez hlavy
300 g mrkvy
100 g zeleru
100 g petržlenu
100 g masla
50 g hladkej múky
soľ, korenie, muškátový oriešok, bobkový list a nové korenie na dochutenie
200 ml kyslej smotany alebo bieleho smotanového jogurtu
300 g mliečia a ikier
60 ml červeného vínneho octu
80 ml bieleho vína
1 lyžica krupicového cukru
krutóny z 1 malej bagety, opečené na 2 lyžiciach olivového oleja
petržlenová vňať na ozdobenie
Postup
Kapra povaríme vo vriacej vode spolu so všetkým korením, scedíme a mäso oberieme. Koreňovú zeleninu nakrájame najemno alebo nastrúhame, osmažíme dozlatista na časti masla. Zo zvyšku masla a múky urobíme zápražku, vlejeme do precedeného vývaru, necháme zovrieť a dvadsať minút varíme. Ku koncu pridáme opraženú zeleninu a vlejeme smotanu. V malom hrnci zvaríme ocot, víno, cukor a soľ, pridáme ikry a mliečie. Varíme asi desať minút, potom necháme v marináde vychladnúť. Pokrájame a pridáme spolu s kockami bagety do polievky