INGREDIENCIE
CESTO:
125 g maslo
1 hrnček hnedý cukor
4 PL med
1.5 ČL sóda bikarbóna
1 ČL ocot
3.75 hrnčeka hladká múka
3 ks vajce
1/4 hrnčeka mleté vlašské orechy
1/4 hrnčeka mleté lieskové orechy
KRÉM:
500 ml mlieko
1 balíček Zlatý klas
2 PL hnedý cukor
1 konzerva karamelové kondenzované mlieko
250 g maslo
OKREM TOHO:
najemno posekané vlašské a lieskové orechy na posypanie
POSTUP
Cesto: Maslo, hnedý cukor, med dáme do hrnca a na miernom ohni za občasného miešania necháme rozpustiť. Potom pridáme sódu bikarbónu zmiešanú s octom. Stále miešame až kým nám zmes „nezoranžovie“. Odstavíme z ohňa a necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame. Do mierne vychladenej zmesi pridáme rozšľahané vajíčka a následne aj po častiach múku a mleté orechy. Vypracujeme cesto. Vypracované cesto rozdelíme na 6 väčších a 1 menšiu časť. Všetky rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme do vymastenej tortovej formy. Takto pripravené korpusy upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C . Po upečení vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Krém: Z mlieka, zlatého klasu a cukru si uvaríme puding podľa návodu na obale. Necháme ho mierne vychladnúť. Karamelové kondenzované mlieko vymiešame s maslom a následne po častiach pridáme puding.
6 veľkých korpusov potrieme krémom, zlepíme a nakoniec celú tortu potrieme tenkou vrstvou krému. Malý korpus najemno podrvíme, zmiešame s najemno posekanými orieškami a touto zmesou posypeme celú tortu.