INGREDIENCIE
150 g hladká múka
20 g škrobová múčka
1/4 ČL soľ
55 g práškový cukor
1 PL vanilkový cukor
1 ks vajce
1/3 ČL vanilková esencia
kôra z 1/2 citróna
75 g zmäknuté maslo
OKREM TOHO:
3 PL citrónová nátierka (lemon curd)
práškový cukor na posypanie
POSTUP
Na cesto spojíme múku so škrobovou múčkou a soľou. Nasypeme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku, do ktorej nasypeme cukor, vanilkový cukor, pridáme vajce, vanilkovú esenciu a strúhanú citrónovú kôru i nakrájané maslo. Rukami vypracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme minimálne na 1 hodinu do chladničky. Rúru predhrejeme na 170 °C a plechy vystelieme papierom na pečenie. Z cesta odoberieme menšie porcie a vyformujeme z nich ovály so špicatými koncami. Poukladáme na plech a do stredu spravíme malou lyžičkou jamky. Tie naplníme citrónovou nátierkou. Pečieme asi 10 minút. Vyberieme a ešte teplé posypeme práškovým cukrom. Necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.