Ingrediencie
4 porcie (2 košíčky na porciu)
1 balenie rozváľaného slaného krehkého cesta (tiež cesto na Quiche)
1 upečené kuracie stehno
1 jablko
1 lyžica majonézy
1 reďkovka
soľ
niekoľko lístkov kučeravého šalátu
Postup
Formičky na košíčky vyplníme cestom a upečieme v rozohriatej rúre pri 180 ° C dozlatista (cca 15 minút). Mäso zo stehna nakrájame na kúsky, jablko nakrájame na rezance. Mäso aj jablko zmiešame s majonézou a zľahka osolíme. Vychladnuté košíčky naplníme kuracím šalátom a najlepšie niekoľko hodín necháme odležať. Reďkovku nakrájame na tenké plátky a vložíme na niekoľko minút do studenej vody. Pred podávaním košíčky ozdobíme šalátom a plátkom reďkovky.