Ingrediencie
125 gramov Hery
550 gramov polohrubej múky
3/4 balenie droždia
2 kusy žĺtky
20 gramov soli
20 gramov cukru
300 mililitrov svetlého piva podľa chuti hrubozrnná soľ
Postup
Z droždia, cukru, 5 lyžíc vlažného piva a lyžice múky pripravíme kvások a necháme vzísť. V mise zmiešame múku so soľou, pridáme žĺtky, kvások, povolenú Heru a vlažné pivo, ktorým cesto zarobíme. Až sa nebude cesto lepiť stien misy, zasypeme ho jemne múkou, prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto vykysnúť. Až cesto zväčší 2x svoj objem, tak z neho začneme robiť praclíky, ktoré vložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme pivom a posypeme hrubozrnnou soľou. Zapečieme vo vyhriatej rúre na 190 – 200 ° C 10 minút, potom znížime teplotu a dopečieme.