Ingrediencie
125 gramov mäkký rastlinný tuk Hera
3 kusy vajcia
50 gramov kyslá smotana
120 gramov cukor 1/2 balenie prášok do pečiva Dr. Oetker
štipka soli
1 dl mlieko
1 dl kakao
250 gramov hladká múka
150 gramov višne
Hera a múka na vymastenie a vysypanie formy
100 gramov biela čokoláda alebo poleva
Postup
Zmiešajte suché prísady, pridajte vajcia, mlieko, smotanu a utrite do hladka. Vymažte formu na biskupský chlebíček alebo srnční chrbát a naplňte cestom ¾. Do cesta vložte višne a nechajte ich klesnúť do hmoty. Upečte v predhriatej rúre na 170 ° C stupňov 35-50 minút. Nechajte vychladnúť a vyberte opatrne z formy. Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a polejte s ňou chlebíček. Dajte vychladnúť do chladničky.