INGREDIENCIE
100 g nugátová čokoláda
50 g hladká múka
250 g mleté mandle
200 g med
1 ks vajce
2 ČL kakao
štipiek škorica
štipiek perníkové korenie
krupicový alebo práškový cukor na formovanie a posypanie
POSTUP
Čokoládu najemno nastrúhame alebo nasekáme a spojíme s múkou, mandľami, tekutým medom, vajcom, kakaom a so štipkou škorice aj medovníkového korenia. Vypracujeme hladké cesto, ak je príliš lepkavé, pridáme ešte trochu múky. Cesto rozdelíme na 3 časti, každú zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Na väčší kus potravinárskej fólie dáme trochu cukru, roztlačíme kus cesta, opäť pocukrujeme, prikryjeme ďalšou fóliou a rozvaľkáme na hrúbku asi 7 mm. Z cesta povykrajujeme mesiačiky, poukladáme na plechy vystlané papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre (180 °C) asi 10 minút. Rovnako spracujeme aj zvyšné cesto.