INGREDIENCIE
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
250 g pomarančová marmeláda
200 g maslo
200 g hladká múka
125 g mleté mandle
80 g práškový cukor
60 g kryštálový cukor
30 ml pomarančový likér
1 ks pomaranč
OSTATNÉ SUROVINY:
práškový cukor na posypanie
POSTUP
Z umytého a osušeného pomaranča najemno nastrúhame kôru. Tú pomiešame s mandľami, múkou, práškovým a kryštálovým cukrom.
Zmes vysypeme na pracovnú dosku. V strede urobíme jamku, do ktorej nalejeme 10 ml likéru. Pridáme aj nakrájané maslo a nožom spracujeme cesto na malé kúsky. Rukami ho vymiesime na hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Rúru predhrejeme na 175 °C a dva plechy vystelieme papierom na pečenie.
Vychladené cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi 3 mm. Vykrojíme hviezdičky, uložíme na plech a pečieme asi 8 minút dozlatista.
Dáme na mriežku vychladnúť.
Marmeládu s likérom prehrejeme v hrnci.
Polovicu hviezd potrieme marmeládou, spojíme s druhou polovicou a posypeme práškovým cukrom.