INGREDIENCIE
1 ks pomaranč
30 ml rum
300 g detské piškóty
300 g práškový cukor
150 g med
50 g kakao
150 g vlašské orechy
150 g maslo
250 g bb puding
60 g hrozienka
POLEVA:
80 g rastlinný tuk na pečenie
80 g práškový cukor
2 ČL škrobová múčka
2 PL mlieko
2 PL kakao
POSTUP
Pomaranč umyjeme, osušíme, ostrúhame z neho kôru, vytlačíme šťavu, zmiešame spolu s rumom a so šťavou, navlhčíme piškóty. K piškótovej zmesi pridáme kakao, med, cukor, mleté orechy, zmäknuté maslo, hrozienka a BB puding. Všetko dôkladne premiešame. Z masy formujeme špice. Na polevu v miske nad horúcim vodným kúpeľom za stáleho miešania rozpustíme tuk, do ktorého pridáme cukor, škrobovú múčku, kakao a mlieko. Miešame, až vznikne hladká poleva. Hotové špice polejeme polevou a vložíme do papierových košíčkov. Pred podávaním necháme vychladiť.