INGREDIENCIE
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
500 g svetlá bezlepková múka
300 g maslo
150 g práškový cukor
60 g mleté mandle
1 balíček vanilkový cukor
2 ks vajce
2 ks vaječný žĺtok
1 ČL mleté psyllium (skorocelová vláknina)
OSTATNÉ SUROVINY:
marhuľový džem, práškový cukor
POSTUP
Maslo vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom dopenista. Pridáme vajcia a žĺtky a šľaháme ďalších 10 minút. Múku zmiešame so psylliom, s mandľami a rýchlo zamiešame do maslovej zmesi. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme na 1 hodinu do chladničky.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mm a vykrojíme malé kolieska. Do polovice koliesok vykrojíme ešte malé srdiečko.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri 175 °C pečieme 10 až 12 minút.
Necháme vychladnúť a na kolieska bez srdiečok nanesieme marhuľový džem. Priklopíme zvyškom koliesok a pocukrujeme práškovým cukrom.