INGREDIENCIE
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
60 g mleté píniové oriešky
150 g maslo
150 g kryštálový cukor
1 balíček vanilínový cukor
200 g hladká múka
50 g škrobová múčka
1 ČL prášok do pečiva
200 g práškový cukor
OSTATNÉ SUROVINY:
limetková kôra, limetková šťava, soľ, mletý muškátový oriešok, hladká múka na posypanie dosky, zelené potravinárske farbivo
POSTUP
V miske zmiešame oba druhy cukru, 3 PL limetkovej šťavy, kôru, soľ, muškátový oriešok, rozpustené maslo, múku, škrob, oriešky a prášok do pečiva. Cesto dáme na 3 hodiny odležať do chladničky.
Potom cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska a pokladieme na plech. Pečieme 15 minút na 175 °C. Cukor rozmiešame so zvyšnou limetkovou šťavou a časť zafarbíme farbivom. Vychladnuté koláčiky ozdobíme.