INGREDIENCIE
500 g kyslá kapusta
150 g údený bôčik
2 ks klobáska
50 g sušené slivky
1 hrsť sušené dubáky
1 téglik kyslá smotana
1 PL hladká múka
podľa chuti soľ
podľa chuti mletá červená paprika
POSTUP
Kapustu vsypeme do hrnca, zalejeme 800 ml vody a privedieme do varu. Huby prelejeme horúcou vodou a necháme 10 minút postáť. Ku kapuste potom pridáme zmäknuté huby a slivky a varíme takmer domäkka. Údený bôčik varíme najprv zvlášť v hrnci aspoň 40 minút, potom pridáme na 10 minút klobásu a odstavíme. Mäso nakrájame na kúsky a klobásu na kolieska, pridáme ku kapuste spolu s časťou vývaru z mäsa a 10 minút varíme. Smotanu rozmiešame s múkou a trochou mletej papriky, vlejeme do polievky a prevaríme, dochutíme soľou a podávame s chlebom, bagetou alebo kysnutím slaným pečivom. Ešte lepšie chutí prihrievaná kapustnica na druhý deň.