INGREDIENCIE
ZÁKLADNÉ SUROVINY:
300 g bezlepková múka
175 g studené maslo
100 g mleté mandle
80 g kryštálový cukor
1 balíček vanilkový cukor
2 ks vaječný žĺtok
1/4 ČL morská soľ
NA OBAĽOVANIE:
práškový cukor, vanilkový cukor s bourbon vanilkou
POSTUP
Bezlepkovú múku, cukor, maslo nakrájané na kocky, žĺtky, mandle, vanilkový cukor a soľ spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. To rozdelíme na dve časti, vyformujeme do rolky a zabalíme do potravinárskej fólie. Vložíme do chladničky na 2 hodiny.
Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
Každú rolku nakrájame na 25 rovnakých kúskov, z ktorých vyformujeme malé rožky a uložíme na plech. Na chvíľu vložíme do chladničky a potom pečieme 15 minút.
Ešte teplé obalíme vo vanilkovom a práškovom cukre.