Servírovanie jedla na eventoch to už dávno nieje len studená kuchyňa a obložený chlebíček. Ľudia sú čoraz náročnejší.
Catering podlieha trendom ako aj iné služby a tovary. Ponuka (požiadavky) je čoraz rozmanitejšia a pestrejšia.
Doby, keď si klient vyberal len z danej ponuky sú dávno preč. Mnoho klientov sleduje trendy a vie, že zážitok z podujatia alebo oslavy je nielen chuťový, ale podieľajú sa na ňom všetky zmysly. Všetko toto zabezpečí jedinečnosť eventu. Hlavným cieľom je jedinečnosť.
To sa zabezpečí rôznymi spôsobmi. Mnoho klientov cateringových spoločností vsádza na tradície alebo regionálne špeciality (najmä ak je účastník podujatia nejaká návšteva zo zahraničia). To zabezpečí originalitu. Všetko z regiónu a od kvalitných dodávateľov surovín.
Druhým spôsobom ako zaujať je tématický koncipované druhy jedla, ktoré môžu byť jasným odkazom na nejakú podstatnú vec pri eventoch najmä s prezentačným zámerom. V nejednom prípade je to aj vegetariánske menu – alebo prísne vegánske jedlá.
Všetko sa vyvíja a aj cateringové služby idú dopredu. Všetci sme náročnejší a vynaložené prostriedky chceme na 100% využiť. Preto ludia, ktorí zadávajú objednávku cateringovým manažérom, čoraz častejšie žiadajú aj jedlá a občerstvenie pre ludí s intoleranciou na lepok, laktózu a iné alergény. Je to bežná prax a nič výnimočné. Ľudí s alergiami je čoraz viac a ponuka pre túto časť populácie mala by byť už samozrejmosť.
Trend je jasný a catering sa viac a viac posúva od nasýtenia žalúdka k zážitku. Netreba už len dobré jedlo ale dôležité je, aby sa všetko okolo toho premenilo na zážitkovú gastronómiu.
Spoločností, ktoré poskytujú tento druh služieb je veľa. V popredí bude ten, ktorý bude ponúkať viac, než len plné taniere.